'België vaart andere koers dan Nederland: competitie met meer clubs op agenda'

'België vaart andere koers dan Nederland: competitie met meer clubs op agenda'

Gepubliceerd: zondag 10 mei 2020 om 11:28zo 10-05-2020 om 11:28

Laatste update: zondag 10 mei 2020 om 12:24zo 10-05-2020 om 12:24

Voor de KNVB was en is het geen optie, maar in België wordt wél serieus gesproken over een competitie met meer clubs. Koploper Club Brugge heeft een voorstel gedaan om de Jupiler Pro League uit te breiden van zestien naar achttien deelnemers.

Dat meldt Het Nieuwsblad zondagochtend. Club Brugge heeft Pro League-voorzitter Peter Croonen gevraagd op de allesbeslissende vergadering van volgende week vrijdag een stemming te houden. Het doel: een seizoen met achttien clubs in de Jupiler Pro League.

Ondanks het afbreken van de Belgische competitie als gevolg van de coronacrisis, moeten er volgens Club Brugge geen club degraderen en twee clubs promoveren. Dat zou goed nieuws zijn voor Waasland-Beveren, de hekkensluiter van de JPL, en Beerschot en OH Leuven, de nummers één en twee van het tweede niveau.

In het geschetste scenario zouden er geen play-offs gespeeld worden. Het is onduidelijk of de andere clubs in België bereid zijn hiermee in te stemmen. Vrijdag maakte de KNVB in het kort geding tegen SC Cambuur en De Graafschap nogmaals duidelijk dat een Eredivisie met twintig clubs onbespreekbaar is.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: KNVB moet Eredivisie ook uitbreiden naar twintig clubs

Eens
74%
Oneens
26%
(770 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws