Emmen-uitblinker gelinkt aan PSV: Jij bent PSV-fan, dus jij hebt dat graag

Emmen-uitblinker gelinkt aan PSV: "Jij bent PSV-fan, dus jij hebt dat graag"

10-05-2020 11:44 Laatste update: 12:02
50

Glenn Bijl staat open voor een vertrek bij FC Emmen. De 24-jarige uitblinker van de Drentse club, die vorig jaar een transfer naar FC Groningen zag afketsen, wordt in de wandelgangen gelinkt aan onder meer PSV.

Bijl blijft er ontspannen onder. "Ik zie het wel", laat hij weten voor de camera van RTV Drenthe. "Ik sta er heel relaxed in. Vroeger dacht ik bij alle clubs die interesse zouden hebben dat het ook daadwerkelijk concreet zou worden, maar inmiddels weet ik wel beter. Bovendien heb ik het hier in Emmen ook enorm naar mijn zin. Zeker als we de huidige groep bij elkaar kunnen houden, denk ik dat we het volgend seizoen nog beter gaan doen."

Toch is een transfer allesbehalve uitgesloten. Bijl laat zelf ook blijken dat hij best een stap hogerop wil maken. De rechtsback was afgelopen seizoen goed voor één doelpunt en vijf assists. Dat PSV in hem een potentiële opvolger van Denzel Dumfries zou zien, zorgt voor een grijns bij Bijl. "Jij bent PSV-fan, dus jij hebt dat graag", zegt hij tegen de verslaggever. "Maar ik zou het niet weten. Nee, ik heb er niks over gehoord. Deze tijd is ook onzeker."

De vraag is of de transfermarkt deze zomer nog op gang gaat komen. Bijl verwacht echter een 'domino-effect'. "Dat hoor je vaak, hè. Het begint bij Real Madrid, dan een stapje lager en uiteindelijk kom je ook bij Emmen."