Neres ziet 'ander type' naar Ajax komen: 'Ik denk dat we elkaar kunnen versterken'

Neres ziet 'ander type' naar Ajax komen: 'Ik denk dat we elkaar kunnen versterken'

10-05-2020 12:45 Laatste update: 12:56
39

David Neres kijkt reikhalzend uit naar de komst van Antony en Giovanni. De twee Brazilianen komen in juni naar Amsterdam, waardoor er straks vier Goddelijke Kanaries - Danilo Pereira meegerekend - rondlopen op De Toekomst.

"Het is altijd fijn en leuk om landgenoten om je heen te hebben. Ik ben heel blij dat zij deze kant opkomen", reageert Neres op de Ajax-site. Hij kan niet wachten om met zijn landgenoten in de Johan Cruijff Arena te staan. "Dat zou het makkelijker maken, omdat we elkaar al goed begrijpen. We hebben op dit moment al een enorm sterke voorhoede, maar ik denk dat we nog veel sterker worden. Ik denk dat we elkaar kunnen helpen en tot grote hoogtes kunnen stuwen."

Neres heeft al veel contact met Antony en Giovanni, die overkomen van respectievelijk São Paulo en Santos. "Giovanni heeft hetzelfde management, dus hem heb ik een aantal keer gesproken. Ook met Antony is er contact geweest. Ik heb hem wat dingen verteld over de club. Ik kende hem al van São Paulo en ben er trots op dat hij ook daarvan vandaan komt. Het zegt wat over de goede opleiding van São Paulo. Ik ben blij dat hij komt en denk dat dit een goede stap is in zijn ontwikkeling. Ik weet zeker dat hij het heel goed gaat doen."

Of de twee komend seizoen veel samenspelen, valt nog te bezien. Neres en Antony spelen allebei het liefst aan de rechterkant. "Hij is een concurrent, maar ik denk dat het nog beter zal gaan als we samenspelen. Hij is ook een ander type speler. Hij komt meer in de bal, terwijl ik meer de diepte zoek. Ik denk dat we elkaar goed kunnen aanvoelen én versterken", besluit de publiekslieveling, die bijna weer helemaal fit is.