Lyon krijgt signaal van zaakwaarnemers en vreest vertrek van Memphis

Lyon krijgt signaal van zaakwaarnemers en vreest vertrek van Memphis

10-05-2020 13:09 Laatste update: 13:24
41

Bij Olympique Lyon vreest men dat Memphis Depay zijn laatste wedstrijd voor de club heeft gespeeld. Voorzitter Jean-Michel Aulas ziet de Nederlandse sterspeler vertrekken als Lyon komend seizoen geen Europees voetbal speelt.

Vorige week werd de Ligue 1 voor beëindigd verklaard door de coronacrisis. Als nummer zeven grijpt Lyon naast een Europees ticket. Het leidt tot grote zorgen bij Les Gones. Memphis is één van de spelers die dreigt te vertrekken.

"Ik heb op dit moment geen nieuws. Memphis heeft me verteld dat hij wil praten als hij terugkomt", reageert Aulas in de regionale krant Le Progrès. Memphis werkt in Nederland aan zijn herstel van een zware knieblessure. "Zijn agenten zeggen dat hij eerder aan een vertrek denkt als we niet Europees spelen..."

Lyon heeft beroep aangetekend tegen het besluit om de Ligue 1 te cancellen. Binnenkort volgt er een rechtszaak. "Ik doe er alles aan om onze spelers te behouden, maar spelers die gewend zijn aan Europees voetbal, willen misschien ergens anders heen", weet Aulas.

Het contract van Memphis bij Lyon loopt volgend jaar af. Kort voordat de 26-jarige aanvaller geblesseerd raakte, was hij tot aanvoerder benoemd door trainer Rudi Garcia. Op de achtergrond sluimert interesse van onder meer AC Milan.