'Feyenoord en Linssen kijken elkaar aan: twee redenen voor uitblijven akkoord'

'Feyenoord en Linssen kijken elkaar aan: twee redenen voor uitblijven akkoord'

10-05-2020 18:46
168

De onderhandelingen tussen Feyenoord en Bryan Linssen dreigen in een impasse te raken. Het Algemeen Dagblad meldt zondagavond dat technisch directeur Frank Arnesen en de aanvoerder van Vitesse 'elkaar aankijken'.

Feyenoord wacht op 'een ja of nee van Linssen', schrijft het AD. De 29-jarige topscorer van Vitesse heeft een aflopend contract en kan de nieuwe linksbuiten van Feyenoord worden, maar een akkoord bleef vooralsnog uit. Het heeft naar verluidt te maken met de coronacrisis én de nieuwe situatie in De Kuip.

Feyenoord heeft 'verschillende keren' een aanbieding gedaan, waarna het kamp-Linssen telkens een niet-onderhandelbaar tegenvoorstel deed. De aanvaller is transfervrij, kan de eerste aanwinst van het nieuwe seizoen worden en kan meer verdienen in China en Dubai, zo is de gedachte bij het management van de aanvaller. 'Feyenoord zal met iets moeten komen dat hem tevreden stelt', aldus het AD.

Feyenoord kan en wil echter geen vorstelijke salarissen meer uitdelen. Vorig jaar werd de lat hoog gelegd door interim-directeur Sjaak Troost, die miskoop Liam Kelly een jaarsalaris van liefst 600.000 euro gaf en ook de transfervrije Luciano Narsingh een zeer lucratief contract liet tekenen. De entourage van Linssen weet dat ook.

'Voor Arnesen, die uiteraard niets kan doen aan de gulheid van zijn voorgangers, is dat een lastige situatie. Nu Linssen inderdaad meer geld geven dan de 63-jarige Deen in zijn hoofd heeft, betekent dat Feyenoord een linkerspits binnen heeft. Maar het betekent ook dat de technisch directeur misschien wel een signaal afgeeft naar andere spelers die eerdaags ook moeten praten over hun salaris (Eric Botteghin, Leroy Fer en Orkun Kökcü, red.). Als Arnesen dat niet wil, zal hij de speler vertellen dat Feyenoord naar andere opties gaat schakelen', besluit het Algemeen Dagblad.