Heerenveen zoekt naar vier versterkingen, 'ADO-uitblinker één van de opties'

Heerenveen zoekt naar vier versterkingen, 'ADO-uitblinker één van de opties'

10-05-2020 19:28
26

Luuk Koopmans staat in de belangstelling van sc Heerenveen. Dat meldt Voetbal International. Gerry Hamstra, technisch directeur van de Friese club, erkent dat de zoektocht naar een nieuwe keeper is geopend, maar heeft meer prioriteiten.

Heerenveen ziet eerste doelman Warner Hahn aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekken. Filip Bednarek, afgelopen seizoen tweede keus achter Hahn, heeft ook een aflopend contract, maar kan verlengen. Heerenveen speurt intussen de transfermarkt af. Koopmans is één van de opties. De ex-goalie van PSV heeft een doorlopend contract bij ADO Den Haag.

"We moeten natuurlijk in eerste instantie een nieuwe doelman hebben", bevestigt Hamstra (foto) aan VI. "We zijn met Filip (Bednarek, red.) in gesprek, hem willen we graag behouden. En dan zoeken we een keeper die bij hem past. We willen graag twee doelmannen hebben die de concurrentie met elkaar kunnen aangaan."

Heerenveen zoekt óók achterin en voorin versterking. Hamstra: "We zoeken sowieso nog een linker centrale verdediger, die goed naast Ibrahim Dresevic past. En eigenlijk moeten we er nog een verdediger bij hebben, want daar is de spoeling wat dun. Hetzelfde geldt voor de spitspositie, waar we nu alleen Runar Espejord hebben."