Snoei ziet 'ideale oplossing' voor Eredivisie: 'ADO en RKC geen trap na geven'

Snoei ziet 'ideale oplossing' voor Eredivisie: 'ADO en RKC geen trap na geven'

10-05-2020 19:50
66

Mike Snoei herhaalt het standpunt van De Graafschap nog maar eens: een Eredivisie met twintig clubs móét mogelijk zijn. De trainer noemt het een 'ideale oplossing'.

De Graafschap en SC Cambuur stonden vrijdag in de rechtbank van Utrecht tegenover de KNVB om alsnog promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Snoei benadrukt dat het niet de bedoeling is dat ADO Den Haag en RKC Waalwijk in zo'n scenario degraderen.

"De ideale oplossing is een Eredivisie met twintig clubs, want ik vind ook dat ADO en RKC geen trap na hoeven te krijgen. Daar is het gewoon niet de tijd voor", zegt Snoei zondag op NPO Radio 1. "Maar die clubs zouden ook nog wel kunnen degraderen als de rechter de KNVB in het ongelijk gesteld", verwijst hij naar het kort geding dat vrijdag diende.

"Dus: gewoon met twintig clubs. In Engeland en Spanje spelen ze ook met twintig clubs. Het kan bij ons ook. We moeten creatief zijn en niet in problemen, maar oplossingen denken. Burgemeesters moeten ook meedenken. Dan weet ik zeker dat we allemaal nog sterker uit deze periode komen."