Update: Duitse voetbalbond prikt definitief datum voor finale DFB Pokal

Update: Duitse voetbalbond prikt definitief datum voor finale DFB Pokal

10-05-2020 20:51 Laatste update: 11-05-2020 18:23
25

De finale van de DFB Pokal gaat, zoals het er nu voorstaat, gespeeld worden op zaterdag 4 juli. De finale wordt gespeeld in het Olympiastadion van Hertha BSC, maar publiek is hierbij niet aanwezig.

Dat meldt het Duitse Kicker. De twee halve finales moeten nog afgewerkt worden: de wedstrijden Bayern München-Eintracht Frankfurt en 1. FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen worden op respectievelijk dinsdag 9 juni en woensdag 10 juni gespeeld. De finale volgt dan op zaterdag 4 juli.

Er is echter wel één probleem voor de DFB: de politie in Berlijn is niet van plan om zich in te gaan zetten bij avondwedstrijden. De Duitse bond gaat naar alle waarschijnlijkheid dus op zoek naar alternatieven: zo is het goed mogelijk dat de resterende drie bekerwedstrijden in de namiddag afgewerkt gaan worden. Toeschouwers zijn vanwege het coronavirus uiteraard niet welkom bij de duels.

Update: De Duitse voetbalbond heeft de data voor de halve finales en eindstrijd van de DFB Pokal in de agenda geschreven. De beslissing in het bekertoernooi moet zoals reeds gemeld op 4 juli vallen. "We willen de bekerstrijd op het veld kunnen afsluiten", zegt voorzitter Fritz Keller. "Het gaat voor de eerste keer om een woonkamer-finale, dus duels achter gesloten deuren. We weten dat het voor spelers en fans niet leuk is, maar het is met afstand de beste variant."

De halve finales staan voor 9 en 10 juni gepland. Als trainer Peter Bosz met zijn Bayer Leverkusen afrekent met 1. FC Saarbrücken, dan wacht op 4 juli de finale tegen de winnaar van Bayern München - Eintracht Frankfurt.