AZ en kledingsponsor na vijf jaar uit elkaar: 'Alleen maar enthousiaster geworden'

AZ en kledingsponsor na vijf jaar uit elkaar: 'Alleen maar enthousiaster geworden'

10-05-2020 21:05
71

AZ neemt na vijf seizoenen afscheid van kledingsponsor Under Armour. Het Amerikaanse bedrijf verzorgde alle wedstrijd-, trainings- en presentatiekleding van het eerste elftal van de Alkmaarders.

"Na vijf mooie seizoenen komt een einde aan een zeer prettige samenwerking", laat Directeur Commerciële Zaken Michael Koster van AZ weten op de clubwebsite. "Toen wij in 2015 met Under Armour in zee gingen, stonden zij al te boek als een gerenommeerd merk op het gebied van sportartikelen. Bij AZ zijn we nadien alleen maar enthousiaster geworden, want UA heeft zich bewezen als een buitengewoon professionele partner die staat voor topkwaliteit. Wij zijn blij daar jarenlang de vruchten van te hebben geplukt, want dit partnerschap gaf onze uitstraling een evidente boost."

In de shirts van Under Armour speelde AZ twee bekerfinales en in het Eredivisie Shirtfestival werden eerder deze week nog twee Under Armour-shirts van AZ verkozen tot de populairste 'AZ-kits ooit gedragen op het hoogste niveau'. Daarbij ging het om de van een gouden randje voorziene thuis- en uitshirts gedragen in het seizoen 2017-2018. Destijds werd het vijftigjarig bestaan van de club gevierd.