Van Gaal fileert KNVB: 'Belachelijk natuurlijk, dat het zo besloten is'

Van Gaal fileert KNVB: 'Belachelijk natuurlijk, dat het zo besloten is'

10-05-2020 23:32 Laatste update: 23:45
89

Louis van Gaal begrijpt er niets van dat de KNVB heeft besloten om de bekerfinale niet te laten spelen dit seizoen. De oud-trainer geeft aan dat die wedstrijd gewoon gespeeld had kunnen worden zonder publiek, aangezien de KNVB voldoende tijd zou hebben gehad hier een geschikte datum voor te vinden.

"Sport kan nog wel gespeeld worden zonder publiek. Ik vind het echt belachelijk dat de KNVB besloten heeft de bekerfinale niet te laten spelen", begint een verontwaardigde Van Gaal bij Op1. "Dat is nog maar één wedstrijd. Er is tijd zat, dan zou je ook de bekerkampioen hebben. Dan heb je een sportieve winnaar en geen aangewezen winnaar. Dat is een oplossing voor het bekerprobleem."

Vervolgens richt Van Gaal zich op de regeling rondom promotie en degradatie. Ook hier heeft hij geen goede woorden voor over. "Dat is ook belachelijk natuurlijk, dat het door de KNVB zo besloten is. Als je dan ook nog de stemmenverhouding ziet...", vervolgt Van Gaal, die weet waar het probleem zit. "Dat ligt aan de structuur bij de KNVB, die is niet helemaal helder. De clubs beslissen over het algemeen zelf, ja dan heb je een probleem. In Engeland heb je een 'League-commissie', die beslist daar. Onafhankelijk", sluit Van Gaal zijn tirade af.