Zirkzee: 'Hij is echt niet normaal goed, maar je bent niet ineens beste vrienden'

Zirkzee: 'Hij is echt niet normaal goed, maar je bent niet ineens beste vrienden'

11-05-2020 07:19 Laatste update: 07:43
14

Joshua Zirkzee is verbaasd door de manier waarop BILD twee weken geleden over hem schreef. De achttienjarige Nederlander liep volgens het Duitse medium 'ongemotiveerd' rond op de training van Bayern München.

Zirkzee maakte nul goals tijdens een afwerkoefening, terwijl zijn Duitse concurrent Jann-Fiete Arp acht keer scoorde. "Ik vond het een beetje te veel, onnodig", reageert Zirkzee op de harde kritiek van BILD.

"Iedereen heeft wel eens een training waarop hij wat minder goals maakt. Moet ik dan met een blij koppie blijven rondlopen? Aan de ene kant motiveert het me nóg meer. Aan de andere kant denk ik: lekker laten gaan. Zolang trainers en medespelers maar in me geloven. Dat is het aller belangrijkste, daar blijf ik voor werken."

Zirkzee traint in de aanloop naar de Bundesliga-hervatting (komende zaterdag) samen met Robert Lewandowski. "Hij is echt niet normaal goed", concludeert de Nederlander na twee weken samentrainen in kleine groepjes.

Zirkzee probeert de kunst af te kijken. "Natuurlijk is er een bepaalde afstand, je bent niet in één keer de beste vrienden, maar je praat wel meer met elkaar. Hij is dan een goede mentor. Ik stel niet heel veel vragen, kijk vooral naar hem. Aan de ene kant probeer ik ook zoveel mogelijk te blijven bij hoe ík ben als speler, maar dit zijn momenten waarbij je meer de focus op hem kunt leggen."