Mogelijk massale toestroom voor FOX Sports: Het zijn prachtige competities

Mogelijk massale toestroom voor FOX Sports: "Het zijn prachtige competities"

11-05-2020 08:08
16

De beëindiging van het seizoen was een financiële klap voor FOX Sports, maar later dit jaar kan de betaalzender de vruchten plukken van de coronacrisis. Woordvoerder Maarten van Rooijen bevestigt dat er wordt gesproken over de periode voor en na 1 september.

De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gaan - zoals de zaken er nu voorstaan - in september van start zonder publiek. Dat leidt er mogelijk toe dat veel meer voetbalfans een abonnement op FOX Sports nemen om alle wedstrijden van hun favoriete club te volgen.

"Wij beschikken niet over actuele informatie omdat men een abonnement niet bij ons afsluit maar bij de tv-aanbieders", zegt Van Rooijen over eventuele opzeggingen door de lange voetballoze periode. "Maar we krijgen via onze eigen kanalen juist veel positieve en behulpzame reacties van supporters. Men snapt heel goed dat een abonnement op FOX Sports financieel belangrijk is voor hun cluppie. Nu nog meer dan ooit."

De voorbereiding op de nieuwe competitie in september zijn volgens de FOX Sports-zegsman in volle gang. "Zo onderzoeken we onder meer samen met de clubs hoe we elkaar in de voorbereiding van het nieuwe seizoen optimaal kunnen helpen."

"Maar de belangrijkste vraag die nog beantwoord moet worden: wanneer kan het nieuwe seizoen daadwerkelijk van start?", aldus Van Rooijen. "En met hoeveel clubs, want ineens is een Eredivisie met twintig clubs nog niet uit te sluiten. We volgen het allemaal nauwgezet en bewegen mee met alle scenario's. Het zijn prachtige competities."