Premier League-spelers zitten met vragen over Project Restart: 'Willen antwoorden'

Premier League-spelers zitten met vragen over Project Restart: 'Willen antwoorden'

11-05-2020 10:14
19

Premier League-clubs gaan maandag met elkaar in gesprek om te bespreken hoe het huidige seizoen mogelijk uitgespeeld kan gaan worden. Het levert de nodige vragen op: zo geven spelers en clubartsen aan met vragen te zitten over de eventuele herstart van de competitie.

Premier Boris Johnson gaf zondag aan dat de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan vanaf woensdag versoepeld worden in Groot-Brittannië. Over topsport, zoals de Premier League en de Formule 1-race op Silverstone van zondag 19 juli, liet hij zich echter niet uit. Er wordt verwacht dat de resterende 92 Premier League-duels op neutraal terrein afgewerkt gaan worden.

Wedden

Meer odds

Dit zorgt voor vragen bij de clubartsen van de Premier League-clubs. Daarnaast is er een onderzoek gedaan door de Britse overheid, waarbij aangetoond wordt dat de overlijdenskans van personen uit de zwarte gemeenschap twee keer zo groot is bij het coronavirus. "Het zorgt als vanzelfsprekend voor veel zorgen", laat Bobby Barnes, voorzitter van de spelersvakbond PFA, weten in gesprek met The Times. "Er zijn spelers met kinderen, een zwangere partner of spelers die te maken hebben met onderliggende gezondheidsklachten. En ze willen antwoorden."

Bij Brighton & Hove Albion, de club van Davy Pröpper, werd donderdag een derde coronabesmetting geconstateerd. De club noemt geen namen.