Van Dijk twijfelde over profcarrière: 'Was écht niet goed genoeg, veel op de bank'

Van Dijk twijfelde over profcarrière: 'Was écht niet goed genoeg, veel op de bank'

Gepubliceerd: maandag 11 mei 2020 om 11:04ma 11-05-2020 om 11:04

Virgil van Dijk twijfelde in zijn tijd als jeugdspeler of hij het profvoetbal zou gaan halen, maar na een groeispurt verliep zijn ontwikkeling met steeds grotere stappen. De huidige centrale verdediger van Liverpool had meteen in de gaten hoe groot de reputatie van zijn club is.

Van Dijk was er helemaal niet zeker van dat hij het professionele voetbal zou gaan halen. "Ik denk dat ik in de periode dat ik zestien jaar oud was, twijfelde of ik over zou gaan naar het volgende jaar", vertelt hij in gesprek met Sky Sports. "Ik was écht niet goed genoeg, zat veel op de bank. Maar aan het einde van die zomer kreeg ik een groeispurt en daarna ging alles goed. Toen maakte ik grote stappen, werd aanvoerder van het O18-team (bij Willem II, red.)."

Uiteindelijk kwam het allemaal goed met Van Dijk, die de clubs na zijn periode bij Southampton voor het uitkiezen had. "Het was onwerkelijk voor me om een beslissing te moeten maken tussen de verschillende geïnteresseerde clubs. Bij Liverpool was het gevoel meteen goed", aldus Van Dijk, die op Anfield in razendsnel uitgroeide tot een van de beste verdedigers ter wereld.

Voor zijn periode in Engeland speelde Van Dijk zijn wedstrijden in Schotland. "Ik realiseerde niet hoe groot Celtic eigenlijk is", geeft Van Dijk toe. "Maar ik had van tevoren wel een goed gevoel bij Liverpool, over hoe groot die club daadwerkelijk is. Ik had er al twee keer gespeeld (met Southampton, red). Voordat ik tekende kwam ik al zoveel Liverpool-fans die me vroegen voor de club te tekenen, dat was speciaal. Mijn debuut tegen Everton ga ik natuurlijk nooit meer vergeten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws