Belgisch broertje voor Manchester City: machtige groep lijft negende club in

Belgisch broertje voor Manchester City: machtige groep lijft negende club in

11-05-2020 13:12 Laatste update: 13:27
59

De kogel is door de kerk: City Football Group neemt Lommel SK over. Dat hebben de Belgische tweedeklasser en Manchester City maandag bekendgemaakt.

Lommel SK is de negende club in het portfolio van City Football Group (CFG), na Manchester City, New York City FC, Melbourne City, Yokohama F. Marinos, Jiuniu FC, Mumbai City FC, Montevideo City Torque en Girona FC.

Bij de City Football Group is Ferran Soriano de baas. De Spanjaard wil binnen enkele jaren promoveren met Lommel, dat nog nooit op het hoogste niveau speelde. De club ontstond in 2003 uit een fusie en eindigde afgelopen seizoen, dat nog niet officieel gestaakt is, op de zesde plaats.

De huidige voorzitter Paul Kerkhofs komt ook in het nieuwe bestuur. Hij is blij met de overname. "We zijn verheugd dat de City Football Group ervoor gekozen heeft om Lommel over te nemen en de toekomst van onze club veilig te stellen. We zijn erg onder de indruk van hun filosofie, hun jarenlange ervaring en hun aanpak en kijken ernaar uit om samen te werken om Lommel SK vooruit te helpen."