Opvallend gerucht in Italië: Gosens kan toptransfer naar Premier League maken

Opvallend gerucht in Italië: Gosens kan toptransfer naar Premier League maken

11-05-2020 14:57
29

Robin Gosens kan zich mogelijk opmaken voor een transfer naar de Premier League. De linksback van Atalanta Bergamo staat bovenaan het lijstje van Chelsea-directrice Marina Granovskaia.

Dat meldt Tuttomercatoweb in Italië. De 25-jarige Gosens stapte in de zomer van 2017 over van Heracles Almelo naar Atalanta Bergamo en maakt in Italië een indrukwekkende ontwikkeling door. In het nog lopende Serie A-seizoen was hij al goed voor zeven treffers. Chelsea heeft volgens TMW de eerste stappen naar een mogelijke transfer al gezet, maar voor Gosens is er ondertussen ook belangstelling van Bundesliga-clubs Borussia Dortmund en Schalke 04.

Gosens, die voor Oranje kan uitkomen maar neigt naar een interlandcarrière voor Duitsland, heeft nog een contract tot medio 2024 bij Atalanta Bergamo en moet meer dan twintig miljoen euro opleveren. Voor Chelsea is de linksbackpositie een van de focuspunten tijdens de komende transferperiode. De club wil Marcos Alonso in de verkoop zetten, en richt zich op alternatieven als Gosens, Alex Telles (FC Porto) en Alex Sandro (Juventus).