VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

Gepubliceerd: dinsdag 12 mei 2020 om 08:00di 12-05-2020 om 08:00

Laatste update: dinsdag 12 mei 2020 om 08:46di 12-05-2020 om 08:46

Geen kampioen, geen degradanten, geen promovendi, maar wél een VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Tijd om het beste centrale duo van dit Eredivisie-seizoen uit te kiezen.

Voor de twee posities in het hart van de defensie hebben we acht spelers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De centrale verdedigers met het hoogste aantal stemmen krijgen een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de acht genomineerden.

Daley Blind (Ajax)
Draaide een topseizoen, dat echter ruw werd onderbroken door zijn hartproblemen. Vooral in de eerste seizoenshelft was hij de dirigent en de veldheer van het toen nog soevereine Ajax. Toen hij weer op het veld mocht staan, had de dertigjarige linkspoot moeite om zijn ritme te hervinden. Zijn krankzinnig hoge niveau van voor de winterstop is echter ruim voldoende voor een nominatie.

Sven Botman (sc Heerenveen)
Toekomstig ploeggenoot van Blind. Botman kreeg bij Heerenveen de kans om Eredivisie-ervaring op te doen, speelde alle 26 wedstrijden van begin tot eind uit en werd door Ajax beloond met een contractverlenging. Na 1 september mag hij proberen om zijn sterke Heerenveen-seizoen een vervolg te geven in Amsterdam.

Sebastian Holmén (Willem II)
De man met 'het rondste Eredivisie-hoofd', noemde HP/De Tijd-columnist Frank Heinen hem in augustus, bij zijn traditionele rondje door de seizoensgids. Dat ronde Zweedse hoofd van Holmén is dit seizoen van grote waarde geweest voor Willem II. Mede dankzij de kopsterke rots in de branding sluiten De Tricolores het ingekorte seizoen af op een historische vijfde plek.

Justin Hoogma (FC Utrecht)
Champions League-deelnemer Hoffenheim was nog iets te hoog gegrepen voor Hoogma, die in Nederland echter uitstekend op zijn plek is. Dit seizoen ging hij in De Galgenwaard onverstoorbaar verder met waar hij in Almelo gebleven was. De zoon van Nico-Jan keert in principe terug naar Hoffenheim: krijgt hij daar een nieuwe kans of mag hij het opnieuw elders proberen? Hoogma zou in ieder geval welkom zijn bij elke Eredivisie-subtopper.

Marcos Senesi (Feyenoord)
Feyenoord zwemt niet in het geld, maar besloot toch zijn eigen clubrecord te breken voor een onbekende verdediger uit Argentinië. De eerste Eredivisie-weken van Senesi waren allesbehalve hoopvol – Dick Advocaat gaf Jan-Arie van der Heijden aanvankelijk de voorkeur – maar de Argentijn zou uiteindelijk zoete wraak nemen op zijn criticasters. Het moet wel raar lopen wil Feyenoord zijn aankoopbedrag niet terugverdienen. De belangrijkste vraag: kan de stadionclub ook na 1 september nog genieten van Senesi?

Joël Veltman (Ajax)
De Velsenaar is sinds zijn debuut in 2012 nooit onomstreden geweest. Feit is echter dat hij ijzersterk is teruggekeerd van een vervelende knieblessure. Veltman stond samen met de eerder genoemde Blind zijn mannetje en knokte zich bovendien terug in het Nederlands elftal. Dat Ajax een paar dramatische weken doormaakte nadat hij geblesseerd wegviel, zal echt niet alleen toeval geweest zijn.

Mike te Wierik (FC Groningen)
Al bijna tien jaar een vast onderdeel van het Eredivisie-meubilair, maar Te Wierik heeft een fraaie transfer afgedwongen. De leider van de oerdegelijke FC Groningen-defensie mag binnenkort samenwerken met Phillip Cocu en Wayne Rooney bij Derby County. Collega Sergio Padt hoefde dit seizoen slechts 21 keer te vissen als hij samen met Te Wierik op het veld stond: prima cijfers!

Stijn Wuytens (AZ)
Hij is niet bovengemiddeld groot, gespierd of snel, maar Wuytens is al jarenlang een meer dan bruikbare centrale verdediger op Eredivisie-niveau. Met zijn rust aan de bal en gevoel voor positie is hij van onschatbare waarde voor het verzorgde AZ-spelletje. Voordat hij geveld werd door een hamstringblessure, was Wuytens de stuurman van de minst gepasseerde verdediging van dit seizoen, met afwisselend Pantelis Hatzidiakos, Ron Vlaar en Jordy Clasie naast zich.

Wie vond jij dit seizoen de beste centrale verdediger? Stem en discussieer mee!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie is de beste centrale verdediger van het Eredivisie-seizoen 2019/2020?

Blind
35%
Botman
6%
Holmén
10%
Hoogma
2%
Senesi
34%
Veltman
3%
Te Wierik
5%
Wuytens
5%
(10352 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws