Oud-ploeggenoot niet onder indruk van Guardiola: 'Rijkaard stoomde Barça klaar'

Oud-ploeggenoot niet onder indruk van Guardiola: 'Rijkaard stoomde Barça klaar'

11-05-2020 18:13
60

Hristo Stoichkov vindt alle superlatieven voor Pep Guardiola overdreven. De voormalig aanvaller van FC Barcelona meent dat 49-jarige toptrainer in een gespreid bedje stapte in Camp Nou.

Stoichkov speelde in de jaren negentig met Guardiola samen bij Barça, maar vindt dat de trainerskwaliteiten van zijn oud-ploeggenoot worden overschat. "Barcelona was al helemaal klaargestoomd. Het werk van Pep was simpel, want hij kende de infrastructuur en het talent in de opleiding perfect", zegt de Bulgaar tegen The Daily Mirror.

"Frank Rijkaard heeft de selectie vormgegeven die Guardiola overnam", vervolgt Stoichkov. "Messi en de andere sterspelers hadden hun debuut al gemaakt onder Rijkaard. Barça had hoe dan ook spectaculaire successen bereikt: met of zonder Pep."

"Je had Thierry Henry, Deco, Ronaldinho, Rafael Marquez, Carles Puyol en Victor Valdés. Pep moest een paar spelers weg doen, maar maakte daarmee ruimte voor Andrés Iniesta en Pedro en er was meer speeltijd voor Messi. Zo was het team compleet", stelt Stoichkov.