Directie, technische staf en spelers van Ajax leveren salaris in

Directie, technische staf en spelers van Ajax leveren salaris in

11-05-2020 19:03 Laatste update: 19:06
101

De directie, technische staf en spelers van Ajax leveren salaris in, bevestigt Daley Blind. De club loopt door de coronacrisis miljoenen aan inkomsten mis, maar de uitgaven gaan gewoon door.

Ajax wil niet bekendmaken hoeveel salaris er wordt ingeleverd. "Ja, wij zijn solidair", zo wordt Blind geciteerd door De Telegraaf, de NOS en het Algemeen Dagblad. "De club loopt in deze zware tijd hoe dan ook vele miljoenen mis. Daarover hebben we gesprekken gevoerd. Wij vinden het als spelersgroep vanzelfsprekend ook een bijdrage te leveren."

Er zijn de afgelopen periode gesprekken gevoerd tussen de spelersraad, trainer Erik ten Hag en de directie van Ajax. Het is nog niet duidelijk of de salarisverlaging alleen geldt voor de maanden maart, april, mei en juni of tot er weer publiek welkom is bij wedstrijden.

De spelersraad van Ajax wordt naast Blind gevormd door André Onana, Klaas-Jan Huntelaar, Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, Joël Veltman en Dusan Tadic, meldt De Telegraaf.

PSV was al eerder bereid om salaris in te leveren. De club staat 20% af, zo maakte algemeen directeur Toon Gerbrands bekend. Bij Feyenoord lopen de gesprekken nog.