Vitesse heeft 'grote mogelijkheden' en wil AZ achterna: 'Zij zijn het voorbeeld'

Vitesse heeft 'grote mogelijkheden' en wil AZ achterna: 'Zij zijn het voorbeeld'

11-05-2020 21:27
64

Johannes Spors wil met Vitesse het liefst AZ achterna. De Duitse technisch directeur stelt dat Europees voetbal de doelstelling blijft in Arnhem, maar wel met een herkenbare stijl en de ambitie om beter te worden.

Volgens Spors heeft Vitesse 'grote mogelijkheden'. "Ik heb ontzettend veel Nederlandse wedstrijden gezien en ken de Eredivisie best goed, AZ is het voorbeeld", zegt hij tegen Voetbal International. "Natuurlijk is AZ het voorbeeld, het is fenomenaal wat ze hebben neergezet. Een duidelijke lijn van de jeugd naar het eerste elftal, een manier van spelen die herkenbaar is en vaak rake aan- en verkopen. Maar ook daar is het ergens begonnen."

Ook bij Vitesse is aanvallend voetbal het doel. "Ik heb de laatste tien jaar natuurlijk zelf ontzettend veel voetbal gezien, de ontwikkelingen gevolgd, als video-analist, als scout, als technische man. Als je mij vraagt welke teams succesvol zijn en wat daar gemeenschappelijk aan is, dan zeg ik intensiteit. Kijk naar Liverpool, Barcelona, RB Leipzig, Ajax vorig jaar, maar ook AZ. Zoiets komt niet vanzelf. Dat is het resultaat van hard werken, focus en continu met elkaar blijven communiceren."