Laporta meldt zich met opvallende belofte in Barça-race: 'Ik wil Guardiola terug'

Laporta meldt zich met opvallende belofte in Barça-race: 'Ik wil Guardiola terug'

11-05-2020 22:15
13

Joan Laporta stelt zich officieel kandidaat voor de presidentsverkiezingen bij FC Barcelona volgend jaar zomer. De Spaanse advocaat was eerder tussen 2003 en 2010 voorzitter van de Catalanen.

Laporta stond aan de basis van een gouden tijdperk voor Barça. Hij werkte de laatste twee jaar van zijn ambt samen met Pep Guardiola. Ook nu doet hij een opvallende verkiezingsbelofte: als hij gekozen wordt, dan wil hij de huidig manager van Manchester City terughalen naar Camp Nou.

"Ik zou heel graag willen dat Guardiola terugkomt, maar hij zit nu bij City en het is een beslissing die Pep zelf moet nemen", zegt Laporta in Spaanse media. "Hij is een icoon voor Barcelona en vele Catalanen zien hem graag terug. Als het moment daar is, zal ik met die persoon praten waarvan wij denken dat hij in 2021 de nieuwe trainer van Barça moet worden."

Laporta erkent dat Xavi een andere kandidaat zou kunnen zijn. "Hij is al een coach en leeft voor het voetbal. Hij moet bepalen wanneer het goede moment is. In 2021 zullen er nog steeds oud-teamgenoten van hem voor de club spelen. Hij moet nadenken of hij bereid is om zijn voormalige medespelers te leiden. Dat is niet makkelijk."

De termijn van de zwaar bekritiseerde Josep Maria Bartomeu loopt in 2021 af. Naast Laporta heeft ook zakenman Víctor Font al aangekondigd de nieuwe voorzitter van Barcelona te willen worden.