PEC-vertrek lonkt: 'Binnenlandse transfer moet echt stap zijn, anders buitenland'

PEC-vertrek lonkt: 'Binnenlandse transfer moet echt stap zijn, anders buitenland'

11-05-2020 22:34
22

Gustavo Hamer staat in de belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland. Dat meldt Voetbal International maandagavond. De 22-jarige middenvelder hoopt dat PEC Zwolle meewerkt als zich een mooie kans aandient.

De Braziliaans-Nederlandse Hamer heeft nog een contract tot volgend jaar zomer in Overijssel, waar hij dit seizoen een vaste waarde was. "Ik denk dat ik klaar ben om een nieuwe uitdaging aan te gaan", zegt de oud-speler van Feyenoord en FC Dordrecht tegen VI. "Er zijn clubs in Nederland die interesse hebben, maar bij een binnenlandse transfer wil ik wel echt een stap omhoog zetten. Anders zou ik liever naar het buitenland vertrekken."

Hamer stelt dat clubs uit verschillende landen zich bij zijn management hebben gemeld. PEC wil hem graag behouden, maar de middenvelder hoopt op medewerking. "De laatste weken is het anders gelopen dan iedereen had verwacht en het zou jammer zijn om zo af te sluiten. Maar mocht het zover komen dat ik een mooie transfer kan maken, dan hoop ik dat de club met me meedenkt."

"Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, maar mijn sportieve ambitie is onveranderd. Ik wil op een zo hoog mogelijk niveau spelen", besluit Hamer.