Van Gaal: 'Heb KNVB na vertrek bij United geadviseerd, maar liep spuigaten uit'

Van Gaal: 'Heb KNVB na vertrek bij United geadviseerd, maar liep spuigaten uit'

11-05-2020 23:32
36

Louis van Gaal sluit een terugkeer in het voetbal niet helemaal uit, maar de KNVB hoeft hem niet meer te bellen voor advies of bemiddeling. De oud-bondscoach is opnieuw kritisch over de afhandeling in Zeist van de competities in de coronacrisis.

"Dat heb ik al drie jaar gedaan, na mijn afscheid bij Manchester United", zegt de 68-jarige Van Gaal tegen de NOS over het adviseren van de KNVB. "Ik heb aan kennisoverdracht gedaan met veel KNVB-figuren, die zelfs in mijn huis in Portugal zijn langsgekomen. Je bent afhankelijk van wat ze daarvan overnemen. Ik ben ermee gestopt omdat het de spuigaten uitliep, ik was alleen maar bezig met kennisoverdracht. Het heeft me niet bevredigd."

Van Gaal stelt dat de kans klein is dat hij terugkeert in het voetbal. "Nul is die kans nooit, maar het is een kleine kans, vijf procent. Je kan namelijk nooit voorspellen wat er gebeurt, ook in mijn privé-situatie", zegt hij. "Ik ga alleen in op een functie die ik nog niet heb gedaan en die uitdagend en voor mij aantrekkelijk is. Wat? Dat ga ik niet zeggen. De kans is klein en anders heb ik morgen weer aanbiedingen. Het is eigenlijk voorbij, zeker zolang Truus en ik gezamenlijk door het leven gaan."

Van Gaal uitte al eerder zijn ongenoegen over de aanpak van de KNVB in de coronacrisis. Vooral het afblazen van de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht stoort hem. "Die wedstrijd had aan het begin van volgend seizoen kunnen worden gespeeld in plaats van de Supercup, want die stelt toch niks voor. De andere Europese competities worden ook later opgestart, dus het was op tijd geweest."

"Dat is gewoon logisch nadenken, en dat wordt dan niet gedaan", aldus Van Gaal. "Hoe kan je een club als Feyenoord of Utrecht zo makkelijk een titel onthouden? Sport is winnen en verliezen, en niet aanwijzen wie verder mag."