Dumfries benieuwd naar nieuw PSV-tijdperk: 'Wat ik hoor, past het perfect bij mij'

Dumfries benieuwd naar nieuw PSV-tijdperk: 'Wat ik hoor, past het perfect bij mij'

12-05-2020 06:57 Laatste update: 07:06
52

Denzel Dumfries leek na zijn sterke tweede seizoenshelft hard op weg naar een transfer, maar die vooruitzichten zijn totaal veranderd na de uitbraak van het coronavirus. De rechtsback laat zich er echter niet door uit zijn even evenwicht brengen.

Dumfries sluit zelfs niet uit dat hij een derde seizoen bij PSV tegemoet gaat. "Nu is het onzekerder wat mijn status is, ja, klopt", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Ik ben er rustig onder, alles in het leven gebeurt met een reden. Ik ben al hartstikke trots dat ik bij PSV speel. Als dat volgend seizoen zo blijft, verandert er aan dat gevoel niks."

Na de zomer zal PSV onder leiding staan van een nieuwe trainer: Roger Schmidt neemt het stokje over van Ernest Faber. Ook Dumfries is benieuwd naar het nieuwe tijdperk dat de Eindhovenaren tegemoet gaan. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar wat ik hoor, past het voetbal dat Roger Schmidt wil spelen perfect bij mij. Aanvallend, hoge pressie. Dat klinkt goed."

Voordat het zover is, traint PSV nog even door onder Faber en zal er een korte zomervakantie zijn. "Tja, wat zullen we daar eens mee gaan doen", vraagt de onlangs vader geworden Oranje-international zich af. "We zijn vrij in juni, buitenland zal het nu wel niet worden. In juni gaan wel de terrassen weer open, hè? Vakantie in een huisje op de Veluwe, met een terrasje. Zoiets, denk ik."