Het Nieuwsblad: AZ strijdt met halve Belgische top om FC Volendam-parel Antonucci

Het Nieuwsblad: AZ strijdt met halve Belgische top om FC Volendam-parel Antonucci

12-05-2020 08:32 Laatste update: 08:42
24

Franco Antonucci heeft zichzelf in de kijker gespeeld bij FC Volendam, weet Het Nieuwsblad. Buurman AZ heeft de twintigjarige spelmaker uit Charleroi in het vizier, weet het Belgische medium.

De Alkmaarders lijken echter concurrentie te gaan krijgen van de halve top van de Jupiler Pro League. Het Nieuwsblad noemt ook de namen van landskampioen Club Brugge, Racing Genk en Anderlecht. Antonucci werd dit seizoen door AS Monaco verhuurd aan FC Volendam en heeft een nog tot medio 2022 doorlopend contract in het prinsdom: de Ligue 1-kampioen van 2017 zou echter bereid zijn om mee te werken aan een permanente transfer.

Mocht AZ daadwerkelijk concreet worden, dan kan Antonucci zijn derde avontuur in Noord-Holland tegemoet gaan. Tussen 2015 en 2017 speelde hij al in de Ajax-jeugd, waarna hij zijn geluk in Monaco besloot te beproeven. Dit seizoen maakte hij wekelijks indruk in de Keuken Kampioen Divisie en was hij goed voor elf goals en vijf assists. Na de derde periode ontving hij het Bronzen Kampioensschild, als grootste talent van de competitie.