Kritische Dijkhoff over KNVB: 'Nu realistischer dan: we hebben 400 miljoen nodig'

Kritische Dijkhoff over KNVB: 'Nu realistischer dan: we hebben 400 miljoen nodig'

12-05-2020 12:40
48

VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff heeft maandag met vertegenwoordigers van de KNVB om tafel gezeten. De politicus toonde zich onlangs kritisch over de houding van het Nederlands voetbal, nadat de voetbalbond een verzoek om staatssteun neerlegde in Den Haag.

Dijkhoff meende echter dat het bij de clubs ontbrak aan een 'fatsoenlijk plan' om de coronacrisis het hoofd te bieden. Inmiddels hebben beide partijen om de tafel gezeten. "Ik ben vanmiddag bijgepraat", heeft hij maandag laten weten bij Radio Veronica. "Ik lever wel vaker kritiek. Vaak is dan de eerste reactie: uitleggen waarom ik niet deug. Maar in dit geval merkte ik dat er bij de KNVB en de clubs mensen waren die zeggen: misschien niet fijn hoe je het opgeschreven hebt, maar je hebt wel een punt. Er moet wel een plan komen."

De oud-minister is weer iets wijzer geworden van het gesprek. "Het was wel realistischer dan: we hebben vierhonderd miljoen nodig. Op zich is dat hoopgevend", aldus Dijkhoff. "De aanzetten van het plan waar ze aan werkten, waren realistisch. Maar je moet het pas verder beoordelen als het af is."