Ontslagen vallen Gudde zwaar: 'Kunt iemand die in tranen schiet niet troosten'

Ontslagen vallen Gudde zwaar: 'Kunt iemand die in tranen schiet niet troosten'

12-05-2020 14:11
129

FC Groningen-directeur Wouter Gudde heeft het er ontzettend moeilijk dat hij maandag elf medewerkers heeft moeten ontslaan. De beleidsman reageert bij FOX Sports zichtbaar aangeslagen op de ontslaggolf.

"Het nieuws komt echt binnen", zegt Gudde. "En de coronamaatregelen maken het nog verschrikkelijker. Als iemand in de tranen schiet, kun je diegene niet troosten. De mensen moeten via de ene ingang naar binnen en de andere ingang naar buiten. Het wordt heel onpersoonlijk. Op het moment dat dit voorbij is zullen we ook deze mensen zeker niet vergeten, maar het was maandag enorm zwaar."

Wedden

Meer odds

Groningen maakte maandag bekend dat het een financiële schade van vijf miljoen euro verwacht als gevolg van de coronacrisis. Spelers, staf, medewerkers en directie zullen een loonoffer brengen, maar dit is niet genoeg om de club uit de financiële problemen te houden. Gudde verwacht dat het niet bij die vijf miljoen euro blijft. "Komen daar komend seizoen wedstrijden bij zonder publiek, dan loopt dit bedrag per thuisduel met 400.000 euro op", zei hij maandag in een verklaring op de website van FC Groningen.