Ik vond het ook raar om Ajax te zien spelen, terwijl ik er niet meer bij was

"Ik vond het ook raar om Ajax te zien spelen, terwijl ik er niet meer bij was"

12-05-2020 14:51
40

Justin Kluivert vertrok vlak voor de succesreeks van Ajax in de Champions League uit Amsterdam. De aanvaller van AS Roma geeft in gesprek met Helden toe dat hij wel baalt van het mislopen van dat avontuur.

"Natuurlijk had ik het graag mee willen maken. Neem Matthijs de Ligt. We zijn even oud, kennen elkaar sinds we twaalf, dertien zijn. Dan is het wel lachen om hem elke wedstrijd op zo’n hoog niveau te zien", zegt Kluivert in het magazine. "Ik vond het ook raar om Ajax te zien spelen, terwijl ik er niet meer bij was. Maar ja, dingen lopen zoals ze lopen, je maakt keuzes in het leven. Tegelijk ben ik ook heel trots dat ik die grote stap heb gemaakt."

Kluivert had het niet anders willen doen. "Ik wilde het gewoon, wilde een avontuur aangaan. Ik heb natuurlijk heel lang nagedacht. Toen AS Roma concreet werd en ze het transferbedrag wilden betalen, waarmee ze aangaven hoe graag ze me wilden hebben, dacht ik: ik vind AS Roma een mooie stap. Van Ajax naar AS Roma is toch een mooie stap voor een jonge voetballer? Dus hier zit een tevreden speler", aldus de vleugelspeler, die met Roma in afwachting is van de hervatting van de Serie A.