RKC Waalwijk zet mes in selectie en neemt afscheid van elftal spelers

RKC Waalwijk zet mes in selectie en neemt afscheid van elftal spelers

12-05-2020 16:27 Laatste update: 16:30
27

RKC Waalwijk gaat inkrimpen en neemt afscheid van elf selectiespelers, bevestigt de club. 'Enerzijds zorgt dit voor een kostenbesparing, welke noodzakelijk is in deze periode, anderzijds zal deze selectie nog meer gericht zijn op kwaliteit in plaats van kwantiteit', beargumenteert de club. RKC gaat werken met één selectie, het beloftenelftal verdwijnt.

Huurlingen Hannes Delcroix (Anderlecht), Tijjani Reijnders (AZ), Clint Leemans (PEC Zwolle), Dylan Vente (Feyenoord), Stanley Elbers (PEC Zwolle) en Emil Hansson (Hannover 96) en Stefan Velkov (FC Den Bosch) zullen sowieso vertrekken uit Waalwijk. Delcroix gaf onlangs aan open te staan voor een langer verblijf bij RKC.

Verder heeft de club de contracten van doelman Kees Heemskerk en verdedigers Fabian Sporkslede, Henrico Drost en Ingo van Weert niet verlengd. RKC wil graag verder met Hans Mulder, Paul Quasten en Mike Grim en heeft het trio een aanbieding gedaan. Dat zij blijven in Waalwijk is dus nog niet zeker.

'De komende periode zal er om de tafel worden gegaan om hier verdere invulling aan te geven. Ook het contract van Darren Maatsen loopt af, met hem wordt op een later moment gesproken', schrijft RKC.

Teun van Grunsven, Sebbe Augustijns, Luuk Wouters en David Min maken de overstap van Jong RKC naar het eerste elftal.