Gedwongen vertrek bij Feyenoord: 'Erg zuur dat ik dat in de krant moest lezen'

Gedwongen vertrek bij Feyenoord: 'Erg zuur dat ik dat in de krant moest lezen'

12-05-2020 18:08
54

Roy Makaay verheugt zich op de herstart van de Bundesliga. De voormalig spits van Bayern München is na zijn ontslag bij Feyenoord weer regelmatig in de Allianz Arena te vinden, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Je ziet maar weer dat een trainerswissel soms wél effect kan hebben. Hansi Flick doet het geweldig als opvolger van Kovac", zegt Makaay tegen het AD. "Als je ziet hoe Bayern speelde voordat de boel plat werd gelegd. Poeh, dat was indrukwekkend. Het was vooral genieten van Alphonso Davies. Wat een energie als linksback. Niemand kende hem, maar Bayern pikte hem op uit Canada. Ja, het liep echt als een trein."

"Ik kom nog altijd graag bij Bayern", vervolgt Makaay. "Na mijn gedwongen vertrek begin dit seizoen bij Feyenoord als assistent-trainer had ik daar ineens weer tijd voor. Over Feyenoord: kijk, dat een club voor een nieuwe koers en nieuwe trainersstaf kiest, is niet zo erg. Dat gaat soms nu eenmaal zo. Maar ik vond het wel erg zuur dat ik in de krant moest lezen dat ik weg moest", laat de voormalig assistent-coach van de Rotterdammers weten.

"Maar goed, het is gebeurd", stelt de 43-voudig Oranje-international, die nu regelmatig door Bayern wordt opgetrommeld. "Je kent het wel: als oud-speler voor de wedstrijd en in de rust een groep sponsors toespreken. Was hartstikke leuk om te doen. Bayern gaat heel goed om met oud-spelers. Zondag uit bij Union Berlin. Ja, daar ga ik voor zitten."