Tackle op Robben kostte Moreno toptransfer: 'Kon een contract bij Barça tekenen'

Tackle op Robben kostte Moreno toptransfer: 'Kon een contract bij Barça tekenen'

Gepubliceerd: dinsdag 12 mei 2020 om 19:26di 12-05-2020 om 19:26

Voor Héctor Moreno waren de druiven extra zuur na het duel tussen het Nederlands elftal en Mexico op het WK 2014 in Brazilië. De verdediger werd met zijn land niet alleen uitgeschakeld door Oranje, maar hij zag ook een toptransfer naar FC Barcelona in rook opgaan.

Moreno beleefde een sterk seizoen bij Espanyol en dat was ook de grote buurman opgevallen. "Ik voelde me heel erg goed, in alle opzichten. Dankzij mijn teamgenoten kon ik echt uitblinken bij Espanyol", zegt de 32-jarige oud-speler van AZ en PSV tegen TUDN. "Ik was in gesprek met Barcelona, daar kon ik een meerjarig contract tekenen."

De Catalanen namen die zomer afscheid van clubicoon Carles Puyol en zochten naar nieuwe verdedigers. Moreno zag een transfer naar Camp Nou zitten, maar wilde zich eerst focussen op het eindtoernooi in Brazilië. In de achtste finale sloeg het noodlot echter toe: de mandekker liep een beenbreuk op na een tackle op Arjen Robben, die hem tot december uitschakelde.

"Zonder die zware blessure was alles waarschijnlijk heel anders gelopen", stelt Moreno. "Het was zwaar en moeilijk om te accepteren. Ik moest mijn leven echt pauzeren." De verdediger zag Barça in het seizoen 2014/2015 de Primera División, de Copa del Rey én de Champions League winnen. Zelf bleef hij nog één jaar bij Espanyol, waarna PSV hem aantrok.

Moreno speelt inmiddels voor Al-Gharafa in Qatar. "Ik had in Europa kunnen blijven, daar ben ik nog steeds goed genoeg voor, maar ik wilde heel graag de toekomst van mijn familie veiligstellen", is hij openhartig over zijn motieven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws