VVV-Venlo ziet financiële kansen en ruilt kunstgras in voor natuurlijke ondergrond

VVV-Venlo ziet financiële kansen en ruilt kunstgras in voor natuurlijke ondergrond

12-05-2020 20:09
85

VVV-Venlo is de volgende club die het kunstgras inruilt voor natuurlijke sprieten. De Limburgers spelen vanaf het seizoen 2020/2021 na zeven jaar weer op natuurgras, zo maakt de club dinsdagavond bekend.

"Wij zijn verheugd dat we kunnen melden weer over te gaan op natuurgras in De Koel", zegt algemeen directeur Marco Bogers op de clubsite. "Betaald voetbal wordt van oudsher op natuurgras gespeeld. En zeg nou zelf, spelen op écht gras... Er is niets prachtiger dan dat. In een dergelijk stadion als De Koel, met een grote nostalgische waarde, hoort natuurgras er ook gewoon bij."

"Daarbij is het dé ideale periode om deze overstap te maken omdat we zeker weten dat de competitie later gaat starten", vervolgt Bogers, die aangeeeft dat de gemeente het kunstgras zal opkopen om dat bij amateurclub Venlosche Boys neer te leggen. "Uiteraard hebben wij destijds weloverwogen keuzes gemaakt bij de aanleg van kunstgras. Daar lagen toen onder andere financiële redenen aan ten grondslag, evenals een keuze in belastbaarheid."

Volgens Bogers is het nu financieel een stuk interessanter geworden om terug te keren op natuurgras. "De mogelijkheid tot ontvangst van gelden die voortkomen uit inkomsten van clubs die uitkomen in Europese clubcompetities is hierin meegenomen. Daarnaast wordt er op de achtergrond gewerkt aan een uniek concept waarbij de club haar supporters de mogelijkheid biedt om eigenaar te worden van een stuk gras van het hoofdveld." 

VVV volgt het voorbeeld van RKC Waalwijk, ADO Den Haag en PEC Zwolle, die ook weer op een natuurlijke grasmat gaan spelen.