'RB Leipzig weet van twee miljoenenclausules in contract Rashica'

'RB Leipzig weet van twee miljoenenclausules in contract Rashica'

12-05-2020 23:07
5

Het heeft er nog steeds alle schijn van dat Werder Bremen na dit seizoen afscheid moet gaan nemen van Milot Rashica. RB Leipzig hoopt nog altijd op de komst van de ex-Vitessenaar.

Dat meldt BILD. Weser-Kurier, een krant uit Bremen, meldde recentelijk een akkoord tussen Werder en Leipzig, maar dat bleek te voorbarig. De Champions League-kwartfinalist heeft wel degelijk belangstelling, maar is geenszins bereid om het door Werder gevraagde bedrag (38 miljoen euro) op tafel te leggen.

Wedden

Meer odds

BILD repte vervolgens over een degradatieclausule, waardoor Rashica geen 38 miljoen kost, maar nog slechts vijftien miljoen. Dat is op dit moment het meest realistische scenario. Leipzig wil niet meer betalen dan twintig miljoen en dus zit de club sowieso goed, of Werder nou degradeert of niet. De Bundesliga-laagvlieger, waar ook Davy Klaassen onder contract staat, weet dat Rashica hoe dan ook onhoudbaar is.

Rashica heeft twee clausules in z'n contract staan: z'n vaste afkoopsom van 38 miljoen euro en de degradatieclausule van vijftien miljoen euro. Beide verlopen op 15 juni. Leipzig zal dus voor die datum een akkoord met Werder Bremen moeten zien te bereiken. Een overeenkomst met Rashica ligt er naar verluidt al.

Volgens BILD deed Leipzig nog geen bod op Rashica. Als de transfer rond is krijgt Vitesse een percentage van het transferbedrag.