VI: FC Utrecht ziet aanknopingspunten en hoopt alsnog op plek in Europa

VI: FC Utrecht ziet aanknopingspunten en hoopt alsnog op plek in Europa

12-05-2020 23:36
172

Bij FC Utrecht heerst vertrouwen dat het alsnog Europa in mag. De advocaten van de club overwegen drie opties om een Europees ticket af te dwingen.

Dat meldt Voetbal International. Utrecht is als zesde geëindigd, maar mag geen Europees voetbal spelen, terwijl nummer vijf Willem ll dat wél mag. Ook de bekerfinale is geschrapt. Daar is Utrecht boos over. 

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren kondigde na de uitspraak van de KNVB al aan juridische stappen te gaan ondernemen. De advocaten zijn inmiddels volop bezig om alsnog een plek in Europa af te dwingen. Een van die advocaten is Frans de Weger, die ADO Den Haag succesvol bijstond in de strijd tegen degradatie. De Weger is naast advocaat ook CAS-arbiter. 

Volgens VI zien de advocaten drie opties om alsnog hun gelijk te halen: via het Nederlandse recht, de UEFA en het sporttribunaal CAS. Utrecht heeft inmiddels aangeklopt bij de UEFA en leeft vol vertrouwen tegemoet naar de uitspraak.

In andere landen wordt namelijk geprobeerd om de bekerfinale gewoon uit te spelen. De KNVB is daarnaast bezig met een lobby voor oefenwedstrijden in augustus. Als dat lukt, dan kan ook de bekerfinale gespeeld worden, vindt Utrecht. De bond liet ook weten dat alle competities voor 3 augustus moeten zijn afgerond, maar Utrecht kreeg volgens VI van de UEFA te horen dat dit geen harde eis is.