Bekende naam valt bij FC Twente: 'Dan krijg je elk jaar dit soort vragen'

Bekende naam valt bij FC Twente: 'Dan krijg je elk jaar dit soort vragen'

13-05-2020 06:42
31

Fred Rutten is niet van plan om als trainer of technisch directeur bij FC Twente aan de slag te gaan. De laatste weken viel zijn naam vaak in Enschede na het vertrek van 'td' Ted van Leeuwen en coach Gonzalo Garcia.

"Ik hoor het ook overal waar ik kom en dat is ook logisch als je in de regio woont. De mensen hier zijn enorm betrokken bij de club en dan krijg je elk jaar dit soort vragen. Dit is mijn club, dus als ik kan helpen, dan doe ik dat. Maar wel op mijn manier", zegt Rutten in gesprek met Tubantia. "Een functie als trainer of technisch directeur is nu niet aan de orde en dat was vorig jaar ook al zo. Binnen de raad van commissarissen is dit ook bekend. Ik vind dat ik zelf mag bepalen hoe ik mijn leven invul."

Rutten, die voor het laatst als trainer actief was bij Anderlecht in 2019, had zijn aandacht de afgelopen tijd voor privézaken nodig. "Voor dit seizoen heb ik er voor gekozen me te laten opereren aan mijn heup, dat was echt nodig. Daarnaast zijn in vrij korte tijd mijn broer en zus overleden en ik wilde mijn handen vrij hebben toen ons vierde kleinkind werd geboren. Dan ga je toch nadenken over bepaalde dingen in het leven", aldus de voormalig trainer van de club, die wel adviseur is van de raad van commissarissen van FC Twente. "Als er een thema is waar niet voldoende inhoudelijke kennis over aanwezig is, kan ik mijn voetbaltechnische achtergrond inbrengen. Of ze er wat mee doen is aan de commissarissen."