'Barcelona wil De Ligt in ruildeal betrekken maar krijgt concurrent aangeboden'

'Barcelona wil De Ligt in ruildeal betrekken maar krijgt concurrent aangeboden'

13-05-2020 07:50
32

FC Barcelona heeft bij Juventus geïnformeerd naar Matthijs de Ligt. Dat meldt Mundo Deportivo. De Catalanen hoopten de Oranje-international te betrekken in een ruildeal met Arthur.

Juventus heeft interesse in de Braziliaanse middenvelder, maar door de financiële klap van de coronacrisis zijn topclubs genoodzaakt om voornamelijk te ruilen op de transfermarkt. Dat gaat zeker op voor Barcelona, dat het financieel zwaar heeft in deze periode. Toen Juventus zich onlangs in Catalonië meldde voor Arthur, deed de club dan ook een poging om De Ligt in een ruildeal te betrekken. Barcelona had vorig jaar ook al interesse in de verdediger, die destijds nog onder contract stond bij Ajax.

Ondanks het feit dat De Ligt het in zijn eerste jaar niet altijd makkelijk had in Turijn, schoot Juventus het voorstel van FC Barcelona meteen af. Wel werd een andere verdediger aan de Catalanen aangeboden: Daniele Rugani. Barcelona heeft liever De Ligt, maar ziet in Rugani wel een speler met interessante eigenschappen. De Italiaan, de eerste bekende profvoetballer die positief werd getest op het coronavirus, speelt weinig in Turijn door de aanwezigheid van De Ligt, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Merih Demiral.