'Ik ga spelers niet wegsturen als ze elkaar omhelzen na een doelpunt'

'Ik ga spelers niet wegsturen als ze elkaar omhelzen na een doelpunt'

13-05-2020 09:25
22

De Duitse scheidsrechter Marco Fritz gaat de spelers komend weekend niet controleren op hygiène. Dat laat hij weten aan Sport Bild. Fritz benadrukt dat hij op het veld staat om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Nu de Bundesliga komende zaterdag wordt hervat, is de spelers uitdrukkelijk verzocht om vanwege het coronavirus strikte hygièneregels na te leven. Zo is spugen verboden. Fritz voelt zich er echter niet verantwoordelijk voor.

"Ik moet het spel in goede banen leiden", zegt hij tegen Sport Bild. "Als er een speler bijvoorbeeld op de grond spuugt, ga ik hem niet de gele kaart geven omdat in de protocollen staat dat dit in deze omstandigheden niet mag. Wel kan ik me voorstellen dat ik de betreffende voetballer er even op wijs dat dit niet de bedoeling is."

In het Bundesliga-protocol staat ook dat spelers elkaar na een doelpunt niet mogen omhelzen. Fritz: "Maar in de regels waarop ik in de wedstrijd moet toezien staat niet dat dit is verboden. Ook daarvoor zal ik dus niemand wegsturen."