Van Gaal 'grappig als hij drinkt': 'Niet mee eens, ook niet leuk dat hij dat zegt'

Van Gaal 'grappig als hij drinkt': 'Niet mee eens, ook niet leuk dat hij dat zegt'

13-05-2020 09:57 Laatste update: 10:13
17

Louis van Gaal reageert in gesprek met de Volkskrant op uitspraken van Rob Jansen en Robin van Persie. Volgens de zaakwaarnemer is de 68-jarige Amsterdammers 'grappig als hij wat drinkt'.

"Daarmee ben ik het niet eens", reageert Van Gaal. "Het is ook niet leuk dat hij dat zegt. Ik heb alles over mij in het boek laten staan, al was het soms niet zo vleiend. Ik ben altijd grappig (verslaggever barst uit in lachen, red.). Kijk, jij lacht nu alweer. Mijn humor zit dicht bij Engelse humor. Droog, dichtbij het leven."

Van Gaal krijgt ook een uitspraak van Robin van Persie voorgelegd. Hij stelt dat het zo goed klikte, omdat ze allebei 'rare vogels' zijn. "Ik vind van mezelf dat ik geen rare vogel ben. Maar goed, Robin typeert mij zo. En ik vind hem ook geen rare vogel. Hij was een zeer intelligente speler met een grote bagage techniek en tactisch inzicht. Daardoor kon hij op zo'n hoog niveau spelen, hoewel hij niet de snelste was."

"Ik beschouw voetballers ook als mens. Wat doe je als mens in de groep, voor je club en je medemens? Dan hebben we allemaal gebreken", vervolgt Van Gaal. "Ook ik ga weleens over de schreef, maar niet zodanig dat ik een rare vogel ben. Ik heb alleen weinig geduld. Als een speler iets niet wil accepteren, terwijl ik het een aantal keren heb gevraagd, is mijn geduld op. Dat vreet aan me en dat geeft emotie."