Koster overvallen door beslissing KNVB: 'Het was voor mij een verrassing'

Koster overvallen door beslissing KNVB: 'Het was voor mij een verrassing'

13-05-2020 11:31 Laatste update: 11:33
16

Het besluit van de KNVB om geen promotie en degradatie toe te passen, verbaast Adrie Koster. Willem II kreeg als nummer vijf van de Eredivisie een Europees ticket en de trainer had verwacht dat die lijn zou worden doorgetrokken naar onderen.

"Als je naar mijn persoonlijke mening vraagt, was ik daar wel een voorstander van", zegt Koster in een interview met Voetbal International over de promotie/degradatieregeling. "De uitkomst om geen promotie en degradatie toe te passen, was voor mij een verrassing."

SC Cambuur en De Graafschap zijn het kind van de rekening en hebben een kort geding aangespannen tegen de KNVB. Het was volgens Koster 'goed uit te leggen geweest' als de voetbalbond onderin de Eredivisie-ranglijst dezelfde keuzes had gemaakt als bovenin.

"Omdat er zowel onder in de Eredivisie als boven in de Eerste Divisie behoorlijke afstanden op de ranglijst waren gecreëerd. Uit de peiling bleek ook dat zo'n besluit zou worden gesteund door een groot deel van de clubs", besluit de 65-jarige Koster.