'Opvallend: Juventus informeert bij FC Barcelona naar Frenkie de Jong'

'Opvallend: Juventus informeert bij FC Barcelona naar Frenkie de Jong'

13-05-2020 12:05 Laatste update: 12:58
53

Een opvallend bericht van de Spaanse krant Sport: Juventus heeft bij FC Barcelona geïnformeerd naar Frenkie de Jong. De Italiaanse club, waar Matthijs de Ligt speelt, wil de Oranje-middenvelder betrekken in een mogelijke ruiltransfer.

Barcelona en Juventus praten al een aantal weken met elkaar en laatstgenoemde club heeft De Jong naar voren geschoven. Barcelona is echter niet van plan om hem al na één seizoen te laten gaan en is daar duidelijk in geweest. Spaanse media meldden eerder al dat De Jong, Lionel Messi en Marc-André Ter Stegen de spelers zijn die absoluut níet mogen vertrekken. 

Juventus wil De Jong dus hebben, maar kreeg vanuit Spanje een duidelijke nee. Hem nu laten gaan zou volledig tegen het beleid van de club ingaan, verzekert Sport. De Jong wordt gezien als een dragende speler voor de toekomst. Zijn eerste seizoen ging met vallen en opstaan, maar toch is er meer dan genoeg vertrouwen in de middenvelder.

Mundo Deportivo schreef woensdagochtend juist dat Barcelona wederom geïnformeerd heeft naar Matthijs de Ligt. Sport erkent dat ook zijn naam genoemd is in de gesprekken tussen Barcelona en Juventus. 

Door de coronacrisis is er veel minder geld beschikbaar en daarom denken veel clubs aan ruiltransfers.