'Spelers van Spaanse club protesteren en komen niet opdagen voor training'

'Spelers van Spaanse club protesteren en komen niet opdagen voor training'

13-05-2020 12:54
15

De spelers van de Spaanse club Elche zijn woensdag niet op komen dagen voor de training, melden Spaanse media. Zij protesteren tegen de salarisverlagingen en vinden dat ze voor de volle honderd procent uitbetaald moeten worden nu de trainingen weer hervat worden.

De spelers moeten door de coronacrisis dertig procent salaris inleveren omdat de inkomsten van de clubs opgedroogd zijn. De selectie van Elche wil onderhandelen over het beëindigen van de ERTE, zoals dat wordt genoemd. Zij zien geen reden om nog salaris in te leveren als er gewoon weer getraind kan worden. Diverse Spaanse media kondigden al aan dat Elche woensdag zou protesteren tegen de maatregelen. De spelers zijn daadwerkelijk niet op komen dagen. 

Overigens zijn er niet alleen zorgen over de salarismaatregel, maar ook over contractuele zaken en het speelschema dat nog afgemaakt moet worden. De contracten van diverse spelers lopen eind juni af, terwijl de competitie verlengd wordt en er dus ook in juli gespeeld moet worden.

Dat levert direct het volgende probleem op, want de Spaanse competitie zal in rap tempo afgerond moeten worden, waardoor clubs iedere drie dagen in hoge temperaturen moeten spelen. Dat vergroot onder meer de kans op blessures. De salarismaatregel was voor de spelers van Elche naar verluidt de druppel die de emmer deed overlopen.

De spelers van Elche hebben begrip voor de situatie en waren bereid om in te leveren, maar hadden verwacht dat de maatregelen versoepeld zouden worden zodra er weer getraind kon worden. Daarnaast schijnt er meer ingehouden te worden dan van tevoren afgesproken is.

Elche staat op de zesde plek in de Segunda División.