VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders

13-05-2020 16:00
213

Geen kampioen, geen degradanten, geen promovendi, maar wél een VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Vandaag is het de beurt aan de aanvallende middenvelders.

Voor deze positie hebben we acht spelers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De twee aanvallende middenvelders met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de acht genomineerden.

Donny van de Beek (Ajax)
Om Van de Beek kunnen we niet heen. De nummer 10 is met zijn passing, loopacties, diepgang, inzicht en scorend vermogen een sleutelspeler in het Ajax van trainer Erik ten Hag. Met acht goals in 23 competitiewedstrijden scoorde Van de Beek gemiddeld zelfs vaker dan vorig seizoen.

Mark Diemers (Fortuna Sittard)
FC Groningen en Vitesse hebben zich gemeld en met Feyenoord is er zelfs interesse uit de Eredivisie-top: Diemers heeft zich dit seizoen definitief bewezen als één van de betere aanvallende middenvelders van de Eredivisie.

Mohamed Ihattaren (PSV)
Hét talent van het Nederlandse voetbal heeft een ongekend turbulent seizoen achter de rug. Ihattaren brak door bij PSV, wordt begeerd door de Europese top en staat voor zijn debuut in Oranje, maar het verlies van zijn vader plaatste ook alles in perspectief.

Mauro Júnior (Heracles Almelo)
PSV zal ongetwijfeld met tevredenheid naar de uitleenbeert van Mauro bij Heracles hebben gekeken. De Braziliaan raakte uit beeld in Eindhoven, maar onderscheidde zich onder Frank Wormuth en kan volgend seizoen best een rol gaan spelen bij PSV. Met Roger Schmidt komt hij weer een Duitse trainer tegen.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
Arsenal, Chelsea, Sevilla, Real Betis, Valencia... De clubs staan in de rij voor Kökcü. Voorlopig speelt hij echter nog bij Feyenoord. De negentienjarige middenvelder ontwikkelde zich na de komst van Dick Advocaat tot een vaste waarde en begon na de jaarwisseling ook assists te geven.

Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II)
Misschien wel dé revelatie van het Eredivisie-seizoen. Ndayishimiye is veel meer dan die speler met die moeilijke naam, want hij leidde Willem II dit seizoen naar een Europa League-ticket. Hoogtepunt was zijn glansrol tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena (1-2).

Sergio Peña (FC Emmen)
Een crosspass over vijftig meter, ploeggenoten wegsteken met buitenkantje rechts en zo nu en dan een technisch hoogstandje: op de Oude Meerdijk wisten ze dit seizoen niet wat ze meemaakten. Peña liet zien de stap naar een grotere club aan te kunnen.

Bryan Smeets (Sparta)
Voor altijd blijft hij de 'Ajax-beul', maar Smeets gaf dit seizoen ook zijn visitekaartje af bij Sparta. Vooral voor de winterstop reeg de 26-jarige middenvelder de goals (vier) en assists (zes) aaneen. Met zijn rauwe voorkomen belichaamde hij de onverzettelijkheid van Sparta.

Wie vond jij dit seizoen de beste aanvallende middenvelder? Stem en discussieer mee!