'Ik wil naar FC Groningen, dat heb ik ook bij Fortuna Sittard aangegeven'

'Ik wil naar FC Groningen, dat heb ik ook bij Fortuna Sittard aangegeven'

13-05-2020 14:00 Laatste update: 14:10
49

Fortuna Sittard-speler Mark Diemers windt er geen doekjes om: hij wil naar FC Groningen toe. Probleem is dat beide clubs vooralsnog te ver uit elkaar liggen.

"Ik sta er heel enthousiast in", laat Diemers weten aan RTV Noord. "Dat heb ik ook aan de mensen van Fortuna Sittard aangegeven. Op dit moment kan ik alleen maar afwachten. Het ligt in ieder geval nog niet zo dicht bij elkaar als gisteren (dinsdag, door Voetbal International, red.) werd geschreven. (...) Er is veel interesse voor me, maar mijn voorkeur ligt bij een Nederlandse club. Ik vind Groningen een fantastische club, maar ik kan nu alleen maar stilzitten."

VI meldde dinsdag dat de transfer van Diemers naar Groningen dichterbij is gekomen. Het bericht dat er maandag nog gesproken is tussen beide clubs klopt volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen niet. De club heeft maandag elf medewerkers ontslagen en heeft 'een zware dag' achter de rug. "Op dit moment zijn we dan ook niet in gesprek."

Fledderus geeft aan dat Diemers niet de enige optie is en dat Groningen goed moet kijken naar de financiële mogelijkheden. "Mocht het niet lukken dan schakelen we door."