'Ik wil basisspeler worden bij Ajax, daarna naar een Europese topclub'

'Ik wil basisspeler worden bij Ajax, daarna naar een Europese topclub'

13-05-2020 14:19 Laatste update: 16:09
87

Razvan Marin kent een teleurstellend eerste seizoen bij Ajax, maar geeft niet op. De Roemeen hoopt aankomend seizoen wél een basisplek te veroveren.

Marin kwam met hoge verwachtingen over van Standard Luik, maar verdween al snel op de bank bij Ajax. Hij begon nog in de basis. "Ik wil heel graag basisspeler worden bij Ajax. Als ik het dan hier goed doe, zou ik graag de stap willen maken naar een Europese topclub", zegt Marin resoluut op de clubsite van Ajax.

Marin denkt te weten waarom hij nog niet helemaal uit de verf komt bij Ajax. "Ik denk dat ik het beste tot mijn recht kom op de nummer 8-positie. Bij Ajax speel ik vaak kort voor de verdediging, maar ik denk dat ik beter ben als dynamische middenvelder."

De middenvelder noemt Dusan Tadic zijn 'grote broer'. Hij kan het goed met hem vinden. "Hij is op de eerste plaats enorm professioneel. Hij doet altijd wat extra's en doet oefeningen voor én na de training. Ik leer veel dingen van hem. Zowel op als buiten het veld. Natuurlijk ga ik ook goed om met andere teamgenoten, maar met hem ga ik ook nog wel eens uiteten of iets dergelijks. Hij is als een grote broer voor me."