Stoelendans bij ADO: Rankovic hoofdtrainer, drie nieuwe assistenten én Jol

Stoelendans bij ADO: Rankovic hoofdtrainer, drie nieuwe assistenten én Jol

13-05-2020 15:06 Laatste update: 20:32
59

Het is nu écht officieel: Aleksandar Rankovic is de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. Hij komt over van Sparta, waar hij de laatste twee jaar assistent was van Henk Fraser. Het wordt de eerste keer dat Rankovic op eigen benen staat. Zijn komst is onderdeel van een grote reorganisatie.

Rankovic (41) tekent voor twee seizoenen in Den Haag. Hij gaat een technische staf vormen met assistenten Richard Knopper, Michele Santoni en Rick Hoogendorp. Verder is de vacature die ontstond na het vertrek van Jeffrey van As ingevuld: ADO kiest voor een technisch hart met Martin Jol aan het hoofd, aangevuld door Rankovic, algemeen directeur Mohammed Hamdi en opleider Albert van der Dussen.

Als voetballer speelde Rankovic 101 competitiewedstrijden voor ADO. Na een periode als jeugdtrainer in Den Haag, assisteerde hij de afgelopen drie jaar Fraser bij Vitesse en Sparta. Rankovic is de opvolger van Alan Pardew. Hij zit in de afrondende fase van zijn trainersopleiding, maar krijgt vanwege de situatie rond het coronavirus dispensatie van de KNVB.

"Deze stap maakt mij hartstikke trots en blij", reageert 'Don Ranko'. "Dit is een speciaal moment, omdat ik lang gespeeld heb bij ADO Den Haag en daar ook als jeugdtrainer heb gewerkt. Daarom voelt dit als thuiskomen. Ook is het mooi dat ik nu aan de slag kan gaan als hoofdtrainer. Ik heb uitstekende gesprekken gehad met Hamdi en Jol. Vanaf het eerste moment was het gevoel goed en wilde ik deze uitdaging graag accepteren."

Technisch hart
Jol gaat leiding geven aan het nieuwe technisch hart bij ADO. "We hebben dit orgaan in het leven geroepen om een krachtige langetermijnvisie te realiseren op technisch vlak. Als hoofd van het technisch hart zal Martin Jol de lijnen uitzetten", verklaart Hamdi.