Geen 'wat als-gevoel' bij Feyenoord: 'Blijft een groot gat met AZ en Ajax'

Geen 'wat als-gevoel' bij Feyenoord: 'Blijft een groot gat met AZ en Ajax'

13-05-2020 15:43
74

Steven Berghuis heeft niet het gevoel dat hem een serieuze kans op de landstitel door de neus is geboord. Feyenoord had vlak voor de coronastop het gat met koplopers Ajax en AZ gereduceerd tot zes punten, met nog negen duels te gaan.

"Een wat als-gevoel heb ik nooit gehad", geeft Berghuis echter toe in gesprek met Voetbal International. "Zes punten achterstand en een minder doelsaldo blijft een groot gat. Hadden we bij PSV gewonnen in plaats van gelijkgespeeld (1-1, red.), was het gat vier geweest en zou ik meer mogelijkheden hebben gezien, al waren we dan nog afhankelijk van anderen."

Wedden

Meer odds

"Maar feit blijft dat je nooit weet hoe alles was geëindigd. We moesten nog naar AZ en thuis tegen Ajax", aldus de Feyenoord-topscorer, die een slechter gevoel heeft over de geannuleerde bekerfinale tegen FC Utrecht. Hij noemt het 'zonde'. "Want dan praat je toch over een mooie en tastbare prijs. En wat die topscorerstitel betreft: het seizoen is niet afgemaakt, dus kun je dan wel spreken van een topscorer?"