Heracles maakt salarisakkoord bekend: bezuinigingen over hele linie

Heracles maakt salarisakkoord bekend: bezuinigingen over hele linie

13-05-2020 16:20
20

Heracles Almelo bezuinigt over de hele linie om het hoofd boven water te houden gedurende de coronacrisis. De spelers, staf en directie van de eredivisionist leveren salaris is.

Dat maakt Heracles bekend via de officiële kanalen. De Almelose club volgt de aanbevelingen van de FBO, VVCS, ProProf en CBV, waardoor spelers, technische staf en directie salaris inleveren en afzien van bonussen en premies zolang er niet, óf zonder publiek, wordt gespeeld. Sinds maandag wordt het personeel ingelicht.

"We zitten in een fase die vraagt om toewijding van iedereen die de club een warm hart toedraagt", vertelt algemeen directeur Rob Toussaint op de clubsite. "Ondanks de vervelende boodschap is de bereidwilligheid bij de spelers en staf gelukkig groot. Zij denken in het belang van de club." De directeur noemt het 'pijnlijk'. "Maar we moeten denken aan het grote belang: Heracles Almelo."

Rond de huidige situatie bestaan 'nog veel onzekerheden', aldus Toussaint. Hij verwacht 20 tot 40 procent op een begroting van twaalf miljoen euro te verliezen. "We teren behoorlijk in op onze liquide middelen. We moeten alle zeilen bijzetten en zullen met iedereen die betrokken is bij de club vechten voor Heracles Almelo."