'Huurconflict in Arnhem: stadioneigenaar vroeg faillissement van Vitesse aan'

'Huurconflict in Arnhem: stadioneigenaar vroeg faillissement van Vitesse aan'

13-05-2020 20:48
116

Vitesse sleept vastgoedmagnaat Michael van de Kuit voor de rechter. De Arnhemse club en de eigenaar van stadion Gelredome staan lijnrecht tegenover elkaar, zo meldt de Gelderlander.

Vitesse eist vanwege de coronacrisis een huurverlaging van vijftig procent, omdat het niet meer aan de financiële verplichtingen kan voldoen. Van de Kuit gaf echter al meermaals aan daar geen gehoor aan te willen geven. "Laat die Russische miljardair van ze maar even bijstorten", zei hij eind maart.

Het conflict is hoog opgelopen, schrijft de regionale krant. Van de Kuit vroeg zelfs het faillissement van de club aan, toen Vitesse weigerde de huur te betalen. Vitesse maakte de huur van mei en april daarop 'onder protest' over, met een boeterente van twee procent. Van de Kuit trok zijn aanvraag voor een faillissement daarop in, maar daarmee is de kous nog niet af.

Vitesse wil nu via een kort geding tot september een halvering van de huursom afdwingen, aangezien de Eredivisie tot die maand stilligt. Ook wil het de helft van de huur van april en mei terug vorderen. De zaak dient op 25 mei. De Eredivisie-club betaalt maandelijks 150.000 euro aan het Gelredome. Op jaarbasis betreft de huursom zo'n 1,8 miljoen.

Bod op Gelredome
Van de Kuit gaat de rechtszaak niet uit de weg. Wel lijkt de vastgoedmagnaat af te willen van het Gelredome. Hij ontving vorige maand een bod van een buitenlandse investeringsmaatschappij. Hij nodigde Vitesse uit om een tegenbod te doen, maar de club ging daar niet op in. De Arnhemmers stellen al jaren het stadion te willen kopen.