Van Persie stelde hamvraag aan Ferguson voor tekenmoment: Een shock

Van Persie stelde hamvraag aan Ferguson voor tekenmoment: "Een shock"

Gepubliceerd: woensdag 13 mei 2020 om 22:26wo 13-05-2020 om 22:26

Robin van Persie tekende op 17 augustus 2012 een contract bij Manchester United. Vlak voor hij tekende wilde hij toch nog iets weten van manager Sir Alex Ferguson.

Na een aantal topjaren bij Arsenal wist Ferguson dat hij Van Persie wilde hebben. Van Persie koos juist vanwege Ferguson voor Man United. "Het was een beetje een shock", zegt Van Persie bij Premier League Productions. "Ik had letterlijk de pen in m'n hand en was klaar om te tekenen. Toen vroeg ik: nog één ding Sir Alex, hoe lang bent u nog van plan om te blijven? Hij zei: in ieder geval nog drie jaar."

Ferguson besloot een jaar later te vertrekken. "Hij stopte vanwege familieredenen en familie komt op de eerste plek", zegt Van Persie. "Hij was een van de belangrijkste redenen dat ik tekende, dus dat was een klap, maar ook dat is voetbal. Spelers komen en gaan, managers ook. Hij was 26 jaar lang manager, maar dat is het leven."

Na het vertrek van Ferguson ging het bergafwaarts. David Moyes wist de boel niet op de rit te krijgen. "We hadden het lastig omdat we als zevende eindigden", zegt Van Persie. "We dachten aan het winnen van de Champions League.. Het was een nieuwe periode, want Scholes stopte en Giggs werd trainer/speler. Het was allemaal nieuw. Moyes krijgt niet de schuld. Succes aan iedereen die het na Ferguson voor het zeggen krijgt. Hij was niet de grote schuldige. De lat lag gewoon hoog en het werd steeds minder."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws