Weghorst begrijpt Bundesliga-noodzaak: 'Dat is niet te vergelijken met Nederland'

Weghorst begrijpt Bundesliga-noodzaak: 'Dat is niet te vergelijken met Nederland'

14-05-2020 07:08
10

Wout Weghorst is zich bewust van het belang om de Bundesliga weer op te starten. De spits van VfL Wolfsburg denkt dat het voetballandschap in Duitsland er anders heel anders uit gaat zien.

Weghorst heeft goede hoop dat de Bundesliga afgemaakt kan worden. "Duitsland is een gedisciplineerd land, zo ervaar ik het. Daarom denk ik dat het mogelijk is, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om veel geld", zegt de Oranje-international in het Algemeen Dagblad. "Als je niet speelt, komt er geen geld binnen en gaat een x-aantal clubs kapot. In Duitsland betekent voetbal voor veel supporters echt alles, dat is niet te vergelijken met Nederland. Hele gezinnen, van jong tot oud, leven voor hun club. Als die omvalt, is dat voor veel mensen heel erg treurig."

En dus gaan de voetballers in Duitsland vanaf 16 mei gewoon weer in duel met elkaar, in plaats van anderhalve meter afstand houden zoals de rest van de maatschappij doet. Weghorst voelt zich veilig. "Wij worden vaak getest op corona, dat geldt voor alle spelers. Drie keer in de week, ook vlak voor de wedstrijden. Je krijgt dezelfde dag de uitslag. We staan dus met mensen op het veld die geen corona hebben. Tijdens de training zijn we begonnen met kleine groepjes, de laatste dagen zijn we naar steeds meer contact met elkaar gegaan. Zonder contact is het geen voetbal. Ik denk ook dat als het fluitsignaal klinkt, iedereen gewoon gaat voetballen", aldus de spits.